Mar 24, 2007

Nem az elet szar...

Hadd mondjak el egy meset. Ket sor az egesz:
"Ahol volt, ott nem lesz.
Ahol nem volt, ott lesz."

Kifejtem nehany gondolatban...

Elso sor:
24 ev alatt otthon csak egy rakos embert ismertem meg. Itt egy ev alatt mar kettot.
Ra kellett jonnom, hogy az a sok rakra vonatkozo felhivas meg reklam nem csupan szemfenyfesztes vagy tomegmanipulacio, mint az uffos sztorik, hanem valosag.

~ Mr. N hosszu kimaradas utan visszatert a hotelbe dolgozni. Ra se ismertem eloszor, mert csont es bor. Prosztata-rakos lett.
Csak 4 orakat dolgozik naponta, mert tobbre nincs ereje, de meg 14 evet igy le kell huzzon, mert csak akkor szabad nyugdijba mennie.

~ AM idos neni es borrakos. O dusgazdag, nem kell dolgoznia, de... rakos. A kutyaival meg a szemelyes gondozojaval tolti az egesz idejet.

Masodik sor:
Ami kozos ebben a ket emberben az az, hogy jobban ertekelnek minden egyes percet, mint masok egy egesz eletet.
Latjak a napfenyt, halljak a szel zugasat es erzik az eso illatat.

...
Neha megfordul a fejemben, hogy barcsak nekem is valami rettentes betegsegem lenne...

7 comments:

Anonymous said...

gyorsan szívd vissza, amit mondtál! hrrrrrr, mrrrrr! amikor ilyen gondolataim támadnak, kimegyek a természetbe, és megszűnök egy kicsit.

Kaméleon said...

Nagyon tetszik, amit írtál! Mélyen meghat! Komolyan! Sajnos az emberek csak akkor kezdenek el egészségesen élni, amikor már túl késő. És sokan még akkor sem.

"Egy életem van! Egyszer élek! nem vonok meg semmit magamtól!" - mondják sokan és esznek és isznak és stb... (Mindannyian ismerjük a legtöbb egészségünkre káros dolgot, mégsem védekezünk ellenük...)

Hát én is csak egyszer akarok élni. De egészségesen! Nem pedig egyszer hopp, s aztán kopp. Lehet, hogy pár év múlva én is valamilyen rákos betegségben fogok szenvedni. Lehet, hogy a elhervad a farkam a sok simogatástól :P. De lehet, hogy megérem a 70, 80 évet anélkül, hogy cukor-, szív-, bőr-, farok- vagy akármilyen más komolyabb betegségem legyen.

Szerintem túl későn fogunk magunkhoz térni (mi, mint társadalom, emberiség), hogy ha így folytatjuk, akkor a közeli pusztulás fenyeget. Kövi Sárának hamarosan nem lesz hova kimennie megszűnni, mert tönkretesszük a környezetünket, természetünket stb. Na de erről ennyit...

Mégegyszer gratula a bejegyzésedhez, truely marvellous! Ebből is majdnem egy saját bejegyzés született :P. Vigyázz magadra ;). Písz

Anonymous said...

Sokszor az is eleg ahhoz, hogy jobban ertekeld az eletet, hogy mas betegseget latod - jobb ha nem szemelyesen tapasztalod.

Lorinczi Zoltan said...

sara..., ha tul sokszor hasznalod a CTRL+ALT+DELETE-et a szamitogepeden, akkor vagy memoriat kell meg venni hozza, vagy teljesen ujratenni a Windows-t :)

robi..., en is meghatodtam a hozzaszolasodra.
Milyen jol elvagyunk mi itt..., hatjuk egymast :)

csaba..., igazad van.
Csakhogy az ember ritkan tudja ertekelni a jot annelkul, hogy a rosszat megtapasztalna.

tootles said...

néha nem is kell semmi különös, hogy rájöjj, értékelned kell azt, ami van:)

http://tootles564.blogspot.com/2006/01/nem-is-olyan-szrke-htkznapok.html

Kaméleon said...

Örülök, hogy ennyi év után, mióta ismerjük egymást, még sikerül meghassuk egymást :D. Ez most legalább úgy szólt, mintha házasok lennénk, de istenem... :P

Anonymous said...

nem használok windows-t :) macintoshom van, és gyakran hagyom sleep mode-ban, akárcsak magamat. remélem nem veszed rossz néven az anyáskodó megjegyzéseimet... 20 éves fiam van kinn, elég közel floridahoz :) (MD)