Mar 3, 2007

Na, aztan ebbol eleg legyen!

Engem nem budifedobol gyurtak. En sosem fogok megfelelni az amerikai plasztik mosoly-kulturanak, es ne is probalja rameroltetni senki!
Melysegesen tisztelem az amerikai mosoly-elethozzaallast, de senki ne varja el tolem, hogy en is atugorjak a lonak a masik oldalara.
Peldaul igy:

A minap a tattoo-s munkahelyemen ket pingalas kozott par masodpercig elbambultam. Errefel mit ad az Isten, egy kifele tarto vendeg szeles mosollyal az arcan, biztatoan ramszol: "Smile!"... azaz, "mosolyogj, mert ugy kell!"

Par napra ra a hotel liftjeben egy ferfi rapillant a kituzomre, amire a nevem van rairva, s viszonylag helyesen ki is mondja, hogy "zoltan". Erre en elismeroen elmosolyodok es egy annyit valaszolok, hogy "Yes...". Mire o szinte megbotrankozva azt mondja, hogy "Not just yes", es bemutatja nekem, hogy hogyan is kellett volna helyesen reagaljak:
felemeli a kezet, kinyujtott mutatoujjaval lenduletesen suhint egyet a levegobe es ragyogo arccal elkialtja magat, hogy "Yeaaa!"

Jol kioktattak.
De... nem. Ez nem igy mukodik.
En nem amerikai, hanem europai bohoc vagyok!

5 comments:

Kaméleon said...

Smile! It confuses people... Az amerikaiak azért mosolyognak, mert félnek, be vannak sza*va, rezeg a gatyájuk, mert madárka szállott rá és nem tudják, hogy melyik közüllük a "maniac", aki lepuffantja őket a liftben, az utcán, a parkban, a suliban... You name it! Itt nálunk ha mosolyox az utcán mindenki nézni fog, hogy "mi van ezzel? hülye?". Még lehet el is visznek, mert mi a fa*zért vagy ilyen boldog. Mennyit loptál, hogy igy örülsz neki?

Úgy hogy mosolyogjál csak ha kedves az életed :)), de ne túl kélyesen, mert még assziszik buzi vagy és akármennyire is toleráns nép az amerikai (mondjuk...) még a végén ólommentesíteni kell majd a se**ed :D.

Anonymous said...

jó volt - mi a kis europai bohócok

szinte elképzelem ahogy haptágba vágod magad es szalutálsz : yeasssz szőőőr.

nevetséges diliházban élünk - mindenfele

Lorinczi Zoltan said...

Vegulis, ha belegondolsz, attol erdekes ez a dilihaz, azert nevetunk rajta, mert kulonbozoek vagyunk.

Kulonben milyen monoton lenne...

Anonymous said...

szerintem a tattoo-s figurának elrontottad a napját, azzal hogy nem vigyorogtál rá.

Lorinczi Zoltan said...

Lehet.

De ebben a helyzetben nincs mit oktassuk egymast az amerikaival, mert ezen a szinten 2 parhuzamos vilagban elunk.