Feb 8, 2007

bszurdumok, A

Apropo halalbuntetes...
Amerikaban az 50 allambol 38-ban torvenyes a halalbuntetes.

Floridaban 2000-ben rajottek, hogy a villamosszek embertelen kivegzes, ezert attertek egy jobbra, a merges injekciora.
Ez ment is, mint a karikacsapas 2006 december 13-ig. Azon a napon kivegeztek Angel Diaz-t, aki allitolag 1979-ben megolte egy nudibar menedzseret, Joseph Nagy-ot. Vegulis szemtanu erre nem akadt, a Puerto Rico-i kormanyzo kegyelmet is kert Angel szamara, de a Floridai zsuri 8-4-gyel megis megszavazta a dolgot.

A lenyeg, hogy Angel meghalt, azzal nem volt gond, csakhogy ez beletelt 34 percebe, majdnem haromszor annyiba, mint amennyi kellett volna legyen.
Ket adag merget beadtak neki (mar nehogy ezen muljon!), azonkivul szemmel lathatoan kinlodott es egesi sebek keletkeztek a kezen.
Utolag az orvosok maj meg tudorendellenesseg-re hivatkoztak, de az egesz ugy kodos maradt, lehet, valaki egyszeruen nem vegezte rendesen a munkajat.

A Human Rights Watch szervezetben (amerikai "Emberi Jogok") tiltakozast valtott ki az eset: "After so many botched executions, states cannot continue to execute prisoners using their current methods."
Ma 11 allamban a halalos injekcios kivegzes megfontolas alatt all es 11 allam targyalja a kivegzes torvenyteleniteset.

6 comments:

Kaméleon said...

Szemet szemért, fogat fogért! Nem úgy, mint ahogy nálunk van, hogy kiverik a szemed és a biroság, ügyészség, meg még mittom-én-még-milyen-ség kiveri a tettes farkát.

Dögöljön mindenki meg, aki még egy tűt is ellop! Főleg ha a tű fertőzött és utána még összeszúrkál egy rakás embert...

Vicc ide, vicc oda, a társadalom hanyatlása még a társadalom kialakulása előtt elkezdődött. Már Éva korrupt volt és kúrva és most mi isszuk annak a levét. Nem elég, hogy hiányzik egy oldalbordánk miatta még nem is élvezhetjük a paradicsom kellemesen lengető szelét. De viszont Ádám is frájér vót, me' ahelyett, hogy jól seggberúgta volna "kedvesét" és lenyomta volna a torkán az almát a kígyó farkával együtt, ment és nemzetet alapított. Most csak az a kérdés, hogy Ádám fia(i), mint egyedüli ivarérett férfi egyed(ek) ezen a földön, kivel folytatták az emberiség kialakítását. Hát vagy Évával vagy Éva lányaival. Mindeképpen torzszülöttek jöttek volna ki... és ha magad köré nézel sokan azok is...

De hol is tartottam, mert nagyon elkalandoztam a fő témától... Habár teljesen beleillik a "bszurdumok, A" témába...

Jah... halálbűntetés. Én azt mondom legyen. A különbség két halálbűntetés között a módja és hatékonysága legyen. Nem mindegy, hogy rákényszeritnek, hogy házasságot köss valakivel vagy beleültetnek az elektromos székbe, miközben a nyakadtól fogva lógsz 500kg súllyal a lábadon a tenger felszínétől 20cm-re. A második kellemesebb, az első hatékonyabb ;)).

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

robi, ez szecska...

Lorinczi Zoltan said...

anonymus 1: ne szemelyeskedjunk.

Lorinczi Zoltan said...

Apropo, anonymus 1... Egy irodalmi lapban, valamikor olvastam egy "irodalmi muvet", amiben huszon vagy negyvenvalahanyszor jelen volt az a szo, hogy "szar". A szerzo kifejezesmodjanak a celja a hataskeltes volt. Elerte a celjat.

Az Adam es Evas resz kicsit durva, de most bennmarad.

Anonymous said...

nincs olyan hogy de viszont