Feb 18, 2007

Masodik felvonas - A vendegek

Azt a munkat, amit en a hotelnel vegzek, ket reszre lehet felosztani. Az elso a fontos resz, espedig, hogy fel kell vigyem a vendeg szobajaba, amit kert telefonon keresztul: szappan, torulkozo, marihuana stb. A masodik az elsonel meg fontosabb - ki kell nyalni a vendeg segget.
Ezt altalaban* borravalo koveti, s azzal az en munkamnak vege.

Eddig osszesen 2197 vendeggel talalkoztam ebben a hotelben. Voltak kozottuk szepek is es csunyak is, de en most csak az idiotakrol fogok beszelni.
Lassunk is hozza.

~ neha elofordul, hogy a vendeg erzekeny nyakanak tul kemeny a parna, mert neki otthon mas van, ezert puhabbat ker. Ilyenkor en nagyon jol tudom, hogy a vendeg egy regi, megsargult, rongyos es... puha parnara gondol. Es en azt viszek neki. Parnahuzatot ra es szep almokat!

~ mas vendegnek a matrac tul kemeny, mert az o otthoni 2000$-os matraca puhabb. Ilyenkor felviszek egy pont ugyanolyan matracot, mint az elobbi (mert csak ilyen van), megdicserem a gyerekeit... milyen okosak, milyen ertelmesek..., es maris puhabb az "uj" matrac.

~ egyes vendegek allergiasak a lepedokre, amiket hasznalunk. A nem-allergiat-okozo-lepedo ara meg 250$. De a hotel megveszi nekik, mert a vendeg kenyelme a legfontosabb.

~ egy atlagos szobaban 10 parna van. Mindennek ellenere egyes vendegek kernek meg vagy 8 parnat. Mit csinalnak annyi parnaval? Lehet, megeszik oket? Lehet, csak el akarjak lopni. Vagy csak baratkozni akarnak veluk... nem tudom.

~ egyszer telefonalt egy vendeg, hogy a szobajaban nincs melegviz. Utolag kiderult, hogy a hidegviz csapot csavargatta.

~ egyik nap lattam egy negert, aki husegesebben napozott, mint akarki mas a medence korul. Ennek kb annyi ertelmet latom, mint zuhogo esoben a szokokutnak.

~ olyan is tortent, hogy a folyoson egy vermesszemu, szakadt alak megkerdezte, hogy van-e marihuanam. Erre en tisztelettudoan valaszoltam neki, hogy nekem nincs, de megkerdezhetem a menedzseremet, hogy neki van-e vagy hol lehet legkozelebb ilyesmit beszerezni.
Csak viccelek :) Azt valaszoltam neki, hogy mi ilyesmivel nem foglalkozunk :P

~ egyszer egy ketagyas szobaba (mindket agy ketszemelyes) kertek egy extra agyat. Felvittem nekik, es kiderult, hogy egy nagymama, annak lanya es annak a lanya tartozkodik a szobaban. CSAK ok harman.

~ vegul egy erdekes, vicces sztori: egy vendeg telefonal, hogy a szomszed szobaban nem all le az ebresztoora, es kezd mar zavaro lenni. Odamegyek, batran kinyitom az ajtot s belepek. Velem szemben ijedten megjelenik a vendeg, aki tulajdonkeppen ott lakik a szobaban.
Kiderult, hogy a csavo suket volt :)

Ilyenek meg hasonloak tortennek velem itt a hotelben. Hogy lehetne megunni ezt a munkahelyet? :)
Van-e meg valakinek valami erdekes munkahelyi sztorija?
___________
* Na most talalja ki valaki, hogy miert utalom teljes szivembol, teljes lelkembol es teljes erombol az angolokat es a franciakat!

7 comments:

tootles said...

lehet, hogy a fekete bőrű emberkéd valójában csak egy vastag ajkú fehér emberke, a bőre színét meg kizárólag a napozásnak köszönheti:))

amúgy minden hiedelemmel ellentétben még a feketék is tudnak barnulni, igaz, könnyebben észrevehető a különbség pl egy ír esetén

Lorinczi Zoltan said...

Sot, ugyanugy leeg a boruk, sajog, lehamlik stb :) Mindez felesleges mellekhatasa a felesleges napozasnak :P

tootles said...

apropó, enyhén témába vág, ha már a bőrszín-változásokat boncolgatjuk: te láttál feketéket pirulni?

Felméri Péter said...

A napozás eleggé hasznos és egészséges is lehet, ha nem visszük tulzásba. Ugyanakkor a D vitamin csak a napsugarak hatására aktiválódik a szervezetben.

Lorinczi Zoltan said...

tootles: szemmel nem volt lathato, de tudtam, hogy pirul. Ugyancsak szemmel nem volt lathato, de tudtam, hogy leegett :)

peter: igazad van :)
Kulonben a tej, szojatej es gabonanemuek is tartalmaznak D vitamint.

Demeter Lehel said...

a marihuanas sztori a legjobb:))
Csak sztem azok ertik a poent igazan akik dolgoztak legalabb egy napot amerikaban, es volt egy egynapos training-juk...
Ott magyarazzak el h akarmit kerdez a kliens nem szabad "Nem tudom"-mal valaszolni, ha nem tudod, akkor meg megkerded a manageredet...

Ennel mar csak az jobb h pl. egy vendegloben a mosogatonak mosolyognia kell a szakacsnak mert igy a szakacsnak jo kedve lesz tole, (bar neki is es mindenkinek kotelessege otthon hagyni a gondjait) es molsolyog a pincersegednek, igy a pincerseged tud mosolyogni a pincernek, igy ez is mosolyog a kliensnek...

Ez valahol nem hulyeseg de az amerikaiak tulzasba viszik...

Ha tudom h eseteg nem kerul az allasomba poenbol azt mondtam volna tenyleg a fuggonek, h nem tudom h lehet beszerezni, d emegkerdem a manageremtol =))

Lorinczi Zoltan said...

Tokeletesen igazad van, Lehel!
Es, ha mar felhoztad a temat, akkor a kovetkezo post-omban az amerikai "mosoly-eletstilusrol" fogok irni.
Nagyon erdekes!