Feb 15, 2007

Erdekes emberek a hotelben - 2 felvonasban

PROLOGUS - A hotel

A legjobban egy kep tudna illusztralni, hogy milyen is a hotel, ahol dolgozom. De olyan kepet ide nem akarok betenni.
Tehat kepzeljen el mindenki maganak egy giccsesen gyonyoruszep tropusi-mesebeli kornyezetet. Rengeteg palmafa, mindenfele szines tropusi noveny es virag, bordo teglabol kirakott osvenyek, kekvizu medencek, zolden szerteagazo kis tavacskak, azon palmafas szigetecskek, kacsak, hattyuk, felmeteres szines halak stb-stb. Aki meg mindig kivancsi, az megnezhet nehany kepet a hotel weboldalan.

ELSO FELVONAS - Munkatarsak

Jamaicaiak, kubaiak, puerto ricoiak, del afrikaiak, albanok, (volt) jugoszlavok, romanok, lengyelek, oroszok, vietnamiak es... amerikaiak. Ez utobbiak alig vannak, mert ok nem szeretnek dolgozni.
Erdekes elmeny ennyi kulonbozofele emberrel egyutt dolgozni, ennyi kulonbozo kulturat egy helyen latni es megismerni.

Mindemellett mas fele emberekkel is talalkoztam, akiket nem erdekesnek, hanem inkabb "erdekesnek" neveznek (furcsamod mind amerikaiak :)) ), ezek kozul emlitek meg nehanyat:

K - szobatisztito. Fiatal, szoke lany es semmibemeredo, szep kek szemei vannak. A sok drog kimosta az agyat, ha beszelsz vele, a bamba uveges szemektol semmifele valaszt nem fogsz kapni.
Allitolag valamikor egy drog-elvono intezetbe csempeszett be drogokat a pacienseknek. Hogy o is paciens volt-e vagy csak ezzel foglalkozott - nem tudom.

X - szakacs a konyhaban. 2 meter magas, fekete srac es erdekessege az, hogy olyan jarasa van, mintha legalabb 40 centivel a fold folott jarna. A lenyeg, hogy o egyfolytaban ugy is erzi magat :). Ha koszonsz neki, akkor szep lassan egy nagyot bolint neked, de latod a szemeben, hogy a fokusza teljesen mashol van, mintha 100 meterrel a hatad mogott levo akarmire nezne.

B - homokos. Marmint medencetisztito. 45 ev koruli, pocakos, bajuszos alak. Minden este fel orat beszel a baratjaval telefonon, aminek az ertelmes resze kb igy hangzik: "Hey, darling... Ehee... khhm... Well, you know... eehhh.... Hehe... Phhh... well... when I wan... yeehhhh.. mhhh..." S ez megy fel oran at.
Egyszer egy szunetben azt is elmeselte nekunk, hogy mit szeret o csinalni egy novel szex kozben. En ezt nem meselem el.

N - szemet-felelos a hotel teruleten. 40 eves fekete ferfi kb 83-as az IQ-szintje. Vagy 84. De olyan joizuen tud kacagni, hogy akarkinek fel tudja vidita ezzel a napjat egy masodperc alatt. Nagyon szimpatikus szemely.
Kulonben ket eve hazas, de meg mindig szuz. A felesege kihasznalja, de a szerencsetlen N nem csinal semmit ez ellen. Csak kacag. Most masodik munkahelyet keres, mert a felesege azt mondta, hogy ezt kell csinalja.
Nincs autoja meg, a felesege kell mindig utanajojjon a munkaba. Volt olyan hogy 4 orat vart szegeny N, ejjel 3-ig, amig az ellettarsa utana jott.
Dolgozik es kacag - ez az elete.

Ilyen emberekkel dolgozom en egyutt.
Van-e valakinek meg valami erdekes munkatarsa? :) Szivesen olvasnek rola.

MASODIK FELVONAS - A (z idiota) vendegek
...kovetkezik

7 comments:

Anonymous said...

Nagyon szep, de hogy kommunikalsz a munkatarsakkal? vagy akarkivel, egyaltalan, hianyzik-e?
Nekem is furcsa munkatarsaim vannak, nem tudok kommunikalni veluk bar beszelem a nyelvuket, ezert inkabb eszek

Anonymous said...

Szerintem Lucit kell kérdezni a munkatársakról. Ő biztos tud mesélni :)

Lorinczi Zoltan said...

A jamaicaiak patua nyelve egy nagyon eltorzitott angol nyelv, de kulonben angolul jol tudnak.
A del afrikaiak az anyanyelvukkel egyutt tanuljak az angolt.
A puerto rico-iak meg a szomszedjaik, noha spanyol az anyanyelvuk, tudogatnak angolul.
A europaiak elobb-utobb megtanulnak alapszinten :), az egyeduli kivetel a vietnamiakkal es kubaiakkal van (legalabbis ezekkel, akik itt vannak).

Tehat nagyjabol lehet ertekezni az emberekkel.
Volt olyan eset peldaul, hogy kerdeztem a kubaitol, hogy "Hotel busy today?". O meg: "No comprende, no comprende". Es miutan minden kerdesre ezt felelte, rajottem, hogy a "no comprende" mit is jelent :D

Lorinczi Zoltan said...

Luci, ha meselsz egy erdekes munkatarsadrol, engedem hogy kiprobald az idoutazo gepemet :D

Felméri Péter said...

:)) nagyon jo

Lutzi said...

na, kiprobalhatom???

Lorinczi Zoltan said...

Igen :)
Mondd a datumot es a helyet, ahova szeretnel repulni!