Feb 6, 2007

Kivetel erositi a szabalyt ??

Le a kalappal Amerika elott! Mert a vilag elso szamu gazdasagi hatalma, mert a legtobb Nobel-dijat amerikai tudosok kaptak, mert a legtobb olimpiai ermet amerikai sportolok nyertek es raadasul a McDonald's-ot is ok talaltak ki.

Poen: az europaihoz kepest az amerikai mobiltelefon-kultura kb. 2 evvel le van maradva :)

Peldaul azt a telefonkeszuleket, ami Europaban mar tobb, mint egy eve megjelent, itt nem valoszinu, hogy megtalalod. Es ezelott 3 evvel itt a tv-ben meg pager-eket reklamoztak, holott Romaniaban a kozepiskolasok mar menoztek a mobiljukkal.

Ez a reklam tukrozi valamennyire a mai amerikai mobiltelefon-hozzaallast :D

5 comments:

Kaméleon said...

50 dollár sza*os 1000 percért! Hát akkor már inkább beosztom itthon a 260-at :D.

Tehát akkor, nemcsak a filmekben vannak nagy téglák a főszereplők kezében, táskájában (esetleg millió dolláros házába beépítve :)) és mindenki toporzékol az utcai telefonok előtt... Még hülye film is volt (Phone Booth), hogy csak onnan telefonált a feleségének, pedig volt két téglája... izé... mobilja :D.

Cárá tuturór poszibilitöcilór!

Felméri Péter said...

A megfelelő helyeken amerikában biztos meg lehet kapni a legfrissebb hightech cuccokat. Csak éppen nem terjedt el annyira egyelőre. Viszont pl. az Apple iPhone-jára még várhatnak a románok, míg amerikában bizos hamarabb lesz.

Lorinczi Zoltan said...

robi..., elso szamu szabaly, ha kijossz amerikaba: semmit ne szamolj at lejbe, mert ennek az elso kovetkezmenye peldaul az, hogy ehenhalsz :)
Itt a viszonytasi alap az, hogy 7 dollart kapsz 1 ora munkaert. Vagy 30-at :))
Jaj, es meg valami: az 1000 perc akkor is fogy, amikor masok hivnak. Tehat, amit beszelsz, fizetsz :)

peter..., az a 2 ev elmaradas valoszinuleg az europai telefonokra ervenyes.
Es ez a reklam mostanaban megy a TV-ben. Tehat ez a mai hozzaallas a technikanak ezen agazatahoz.

jdaniels said...

Amerika gazdasagi nagyhatalom, es sok nobel dij es sok sportolo. Azt hiszem az egeszet redukalhatjuk arra, hogy Amerika gazdasaginagyhatalom, sok a penz, konnyu a megelhetes. Es nagyon nagyon sok ember kivandorol. Kivancsi lennek, abbol a rengeteg nobel dijasbol hany ember amerikai szuletesu, es hanyuknak a suzlei amerikai szuletesuek, ugyanezt a kerdest feltennem a sportolokra.
Mikor odaertek az europaiak, kaptak ott egy erdekes szep ertekes kulturat. LEMESZAROLTAK es amit lehetett elloptak. Utana elso nekifutasbol kimenekult oda europabol a csocselek, a rablok, az eliteltek... szoval az alap az jo... hirtelen bevittek a tehnologiat, rengeteg alapanyag volt, es oriasi gazdasagi ugrast ertek el rovid ido alatt. Es utana , ha mar volt penz, minden ment magatol, kezdtek beteleipteni a kulfoldi ertelmisegieket. Mindenkinek kecsegteteo egy uj kezdet. Es innen a sok nobel dijas, es a sok elsportolo.

Lorinczi Zoltan said...

Hat, ja... Ellenallas nelkul konnyu hoditani.
De meg ma sem keso ezt megcsinalni meg egyszer. Ottvan Antarktis :D