Apr 24, 2007

Masodik probalkozas

A horoszkopom azt mondja, hogy holnap semmikepp ne vegyek kocsit, mert nem lesz szerencsem vele. De en nem hiszek az ilyen boszorkanysagokban, holnap igenis kocsit fogok vasarolni!
Nagy izgalomban vagyunk emiatt Ildikoval, mert kivancsiak vagyunk, hogy vajon leszivjuk-e ezzel is, mint az elozo autoval.
Ugyanis az elso... hat, az brutalis volt.

Kepzeljetek el egy total kocsi-analfabetat (marmint, engem), amint szep kek, de naivan bunko szemekkel beallit egy olcso dealership-hez, hogy kocsit vasaroljon. Az egyiknek azonnal meg is tetszett nagyon a szine, a dealer szerint is nagyon jo kocsi volt, ugyhogy kifizettuk a 2400$-t, kezfogas, szeles mosoly es viszontlatasra.
"You've been a wonderful customer" - mondta a dealer ragyogo porcelanmosollyal. Mindenki nagyon boldog volt.

Aztan harom nap mulva pont munkaba mentunk, amikor a kocsi szo nelkul lerobbant az ut kozepen. Nem mozdult se elore, se hatra. Szerencsere nem esett nagy baja, 160$-bol meg is usztuk a javitast.
Es a boldogsag tartott tovabb meg vagy harom hetig, amikor ujbol lerobbant, ezuttal viszont eleg komoly baja lett. A javitas... 2200$-ba kerult...

...volna. Azota is ott all leparkolva a regi lakas elott, honapok ota csak a galambok hasznaljak. Annyi ideje ul ott mozdulatlanul, hogy meg a Google Earth szatelitfelveteleire is felkerult mar:
Annyit er most, mint egy konzervnyito. Ha kell valakinek, ottvan, elviheti. Lancfuresszel szetvaghatja es a darabkakkal kidiszitheti az istallo falait. Csak egy otlet...

Na, de az uj kocsit ismerostol vesszuk es csak 1400$-ba kerul. Ha majd ez is lerobban, legalabb nem veszitunk annyit, mint az elso alkalommal.
De mi pozitivan allunk hozza a helyzethez, tele vagyunk remenyekkel. Pedig mindneki tudja, hogy csak a harmadik az Isten igaza :)

Vegezetul hadd osszak meg egy jotanacsot azokkal, akik Amerikaban kocsit akarnak vasarolni:
csak akkor vegyel itt hasznalt kocsit, ha nem sajnalod a penzt kidobni az ablakon. Ha meg kifejezetten szereted a penzt kidobni az ablakon, akkor melegen ajanlom a dealer-ket, ok szivesen segitenek rajtad.

5 comments:

Anonymous said...

Miért nem veszed meg a kocsit holnapután, akkor már nem tiltja a horoszkóp sem. Vagy tévedek? Vagy neked hamarabb kell az az autó?

Felméri Péter said...

hajrá Lő. Emlékszel, hogy Eagle Riverben is akartunk venni kocsit, ott már 500-ért hetett működőt venni, ismerőstől. Laci ki is próbálta aztán mégse vettük meg.

Lorinczi Zoltan said...

laci..., sokkal hamarabb kene, mint holnaputan :)
Azonkivul, ha a csillagjos az elso balszerencset nem volt kepes megjosolni, akkor most mar kussoljon :P

peter..., lehet, jobb is lenne, ha 500-ert vennenk mi is.
De abbol a hulye meggondolasbol koltunk tobbet ra, hogy hatha ez jobb kocsi lesz, mint egy 500 dollaros.

jdaniels said...

Majd toltsel fel fenykepekt, kivancsi vagyok a szinere..:D:D Amugy sok sikert a kocsihoz. Altalaban a masodiksokkal jobb szokott lenni mint az elso. Maskepp all hozza az ember.

Anonymous said...

sokat tanultam