Jan 25, 2007

A macskanak 7, nekem legalabb 2 eletem van

Hozzatok a szeketeket ide a szakadek szelehez, mert meselni akarok valamit!


Kepzeljetek el egy olyan vilagot, ahol minden csupa szin es zene es mozgas, az emberek mosolyognak, a gyerekek szaladgalnak, az allatok kedvukre setalnak a zold mezokon es az orom a napfennyel egyutt derul az ember arcara.

Csakhogy az oroszlan nem barat a barannyal. Es az orrszarvut megsimogathatod, de csak akkor, ha nagyon-nagyon akarod. Es az eget neha remult sikoltozasok szakitjak kettobe, mert egyesek egy tizemeletes tombhaznak megfelelo magassagbol zuhannak ala.
Gyonyoru termeszet, allatkert, vidampark, vizpark, hullamvasutak, 4D-mozi* stb-stb.

Par szoban ilyen a BuschGardens Tampa, Floridaban.
Itt voltam a tegnap. Ket-harom nap kell ahhoz, hogy az ember mindent vegignezzen es vegigprobaljon. Nem lehet hitelesen elmeselni, milyen volt, mert egyszeruen nem lehet. De izelitonek feltettem par kepet es ket videot a bejegyzes masodik felebe.

Mivel maradtam meg ebbol az egeszbol? Egy olyan elmennyel, amit 24 eve vartam (vagy lehet, hogy meg annal is regebb :D ) es egy kis tanulmannyal, amit megosztok veletek is :)
Targya: ket perc egy olyan kozonseges kolozsvari fiatal onmegismeresi folyamatabol, aki a budapesti hullamvasuton kivul mast meg soha nem tapasztalt.

Most mar en is tudom, hogy az extrem hullamvasutazasnak 4 fazisa van:
1. fazis:
Tamasztod a korlatot a sorban, fel akarsz szallni a vonatra, de kozben felsz is, mert lehet, osszehanyod magad kozben, eljaulsz, infarktust kapsz stb.
~ jellemzo gondolatok: "Nem gondolok semmire..., trallalaa, trallalaa..., infarktu... semmi-semmi-semmi-semmi, nem gondolok semmire..."
2. fazis:
Felultel a vonatra trallalaa, az felvitt a magasba trallalaa es meglatod az elso csavaros, atfordulos, verszinu zuhanot.
~ jellemzo gondolatok: "Hol vagyok?? Mi ez itt?? Nem akarok ittlenni!! Anyukaaa, felek!!"
3. fazis:
A vonat irto sebesseggel repul es forog jobbra-balra, fel-le, elore-hatra, ugy, hogy a verkeringesed megfordul, olyan erzesek vannak benned, mint "most pisilek vagy nem??", es akkora sebsseget es nyomast erzekelsz, mint egy idoutazas elott.
~ jellemzo gondolatok: "J-a-a-a-j n-e-e-e-m-m! Jaj, ne, azt a csavaros kanyart ne... Ki akarok szallni!!"
4. fazis:
De persze nem szallsz ki csak miutan az utazas vegere ertel. Kimaszol a vonatbol es eltantorogsz.
~ jellemzo gondolatok: "Kiscsibek... sarga kiscsibek... Anyuka, en megmondtam, hogy a toltottkaposztat csak... ha a Mikulasnak 2-vel tobb renszarvas huzna a hintojat, akkor a... kiscsibek... kiomlott a tejfol, szetfolyik a tejfol... Csipcsibek, sar...hhhhh... Tuleltem"

Nos, mivel az igeret szep szo, kurtoskalacs de jo, itt vannak a kepek:
Elegancia

Kek papagalyok

A turakocsi bevisz a vadallatok koze

A Kumba utolso szakasza, kb itt veszited el az eszmeletedet:

Aligator akvariumban

Nyuszi ult a fuben

Az enyem nagyobb

Hmm... ez a lany ismeros valahonnan...

Ket dino

Figyeljuk meg ezeket a kulonleges tropusi novenyeket

Hosszulabu es hosszunyaku fajancosok

Es a ket video ket hullamvasutrol, amiket en nem birtam volna lefilmezni.

Sheikra:


Montu:


______________________

* 4D-mozi = a harmadik dimenziot egy specialis szemuvegen keresztul latod, a negyedik dimenzio meg az erzekszerveidre gyakorolt hatas. Peldaul, ha a hulye kaloznak belekap a lababa egy rak, akkor a nezonek hirtelen levegot fujnak a labahoz, ha viz spriccol a filmben, akkor teged is lespriccolnak, ha lovoldoznek, akkor szikrazik az egesz nezoterem, es levegot fujnak az arcodba stb.

A legszuperebb az volt, amikor a hulye kaloznak a fejebe esett a mehkas es kiszabadultak a mehek. Persze, vagy harom oklomnyi mehecske rogton ott allt az arcom elott karnyujtasnyira, hirtelen nekifogott rezegni a szek alattam, a mehecskek meg kozelett jottek, nekifogtak mutogatni a tizcentis fulankjaikat, aztan meg kozelebb jottek... BZZZZ... BZZZZ..., en meg szinte masztam at a hatso sorba a felelemtol. Huhhh... szuper volt!

7 comments:

Lutzi said...

sose irigykedtem rad...EDDIG....:)

Felméri Péter said...

én is akarok!!!

Anonymous said...

Hat nem tudom, nala a negy fazis leegyszuristheto volt a sorbanallasbeli ketketesre "ugye tulelem? - hat persze, meg fiatal vagyok"; "ugye ebbol nem lehet kiesni? - ugyanmar olyan csak a filmekben van" es attol a ponttol kezdve, hogy beultem "MEG, MEG, TOVABB, TOVABB!!!!" :D

Egyebkent aranyosak vagytok a kepeken :)

Lorinczi Zoltan said...

lutzi: es most tervezgetem, hogy mikor menjunk DisneyWorld-ba :))

csaba: le a kalappal elotted... :)

peter: kerjel egy turistavizumot, es gyere ide 1 honapra. Komoly!

Anonymous said...

Én azt röhögtem, hogy amikor remegő lábbal kiszállunk ezekből a minderaserekből, utána kifele menet végignézhetjük, hogy lefotózták a kétségbeesett képünket. Persze ilyenkor nem bánunk semmit... örülünk, mint majom a farkának, mintha be lennénk rúgva.

Lorinczi Zoltan said...

Azokat a kepeket meg le kell fenykepezzem, lehet, majd felteszem azokat is ide.
Mindenki okulasara :)

Felméri Péter said...

na azokat muszaly megnezzem :)