Jan 10, 2007

Wacky Warning Label Contest

Valamikor egy baratom azt mondta, hogy latott egy olyan golyostollat, amin azt irta "Push on this side to use". Hehe. Jopofa.

Nem hiszem, hogy valaki is tul sok idot toltene azzal, hogy a kulonbozo hasznalati utasitasokat vegibongesszen, de ettol fuggetlenul, nezzunk jol a lelkunk melyere, es valljuk be egyutt... egy-ket-ha-es: a hasznalati utasitasok neha fontosak lehetnek. Nagyon neha, de nem az a fontos.
Most oszinten..., kivel nem fordult elo eddig, hogy belelapozzon egy komplikalt muszernek a konyvecskejebe? (itt most nem orosz mosogeprol beszelek) Ugyebar, mindenkivel elofordult... En peldaul egyszer satorepites kozben hasznaltam az utasitasokat (bizony... mert komplikalt sator volt!).
A lenyeg, hogy a hasznalati utasitas soha nem art ha van, sot, valoszinuleg neha eletbevago is lehet. Nagyon neha...

Viszont leteznek olyan, lenyegeben helyes es joindulatu figyelmeztetesek, utasitasok is, hogy az ember azon gondolkozik, hogy a termek gyartoja a hulye, vagy az, akinek a szoveget irtak.
Taraaa!... Ime az amerikai "Wacky Warning Label Contest" nyertesei, igazi hulyeseg-gyongyszemek:

Elso hely: "DO NOT put any person is this washer" - egy mosogepre gyarilag raragasztott figyelmeztetes. Ez nagyonis fontos es hasznos felirat, viszont egy baj van vele: honnan fogja tudni a vak, hogy ebben a mosogepben nem szabad a nagymamat kimosni?
Masodik hely: "Never use a lit match or open flame to check fuel level" - ez egy vizi jarmu kezikonyveben all. Akar hozza is lehetne tenni: "because it might cause some health problems".
Harmadik hely (holtversenyben): egy lottoszelveny hatan - "Do not iron" (mert ugyis megint osszegyurodik); es mobiltelefon hasznalati utasitasaban - "Don't try to dry your phone in a microwave oven". Minden logika es valoszinuseg szerint ez a felirat a mikrohullamos suton is szerepel.
Dicseret: "Please do not use this directory while operating a moving vehicle" - egy telefonkonyv hatan levo felirat. Nekem igy jobban tetszene: "Be responsible while using this directory in your car - it might cause death" :D

Kepekben itt.

3 comments:

Anonymous said...

masodik helyhez fuzodik:
"there's no experience of life that a good smoke couldn't enhance; except maybe filling your gas-tank"...

Anonymous said...

Tisztaban vagyok vele, hogy a "nagyon" kissebsegbe tartozok, de nem hogy a hasznalati utasitast, de meg a dobozat is elolvasom mindennek :)

Lorinczi Zoltan said...

Ne is torodj Csaba, akkor mar ketten vagyunk :D